så kom den första tanden o stegen....

...vid 9 månder gammal, ja här går det fort. Hela 4 steg tog hon idag när hon var hemma med pappa matt, jag matt har semester i 3 veckor nu =) o mamma caroline var o jobba. Ja mer än så har det inte hänt där för oss för mamma caroline jobbade 5 dagar vecka förra veckan.
Ciara-lee har börjat med utbrott oxå, slänger sig bakåt o svankar o spänner ryggen så de inte går att sätta henne rakt upp, detta har hänt 5 gånger ungerfär. Då kommer det till uppfostran, vad ska man göra, vad är rätt eller fel? oj va svårt det är....

Helgen blev det städa o fixa o dona tills mina kära päron anländer på torsdag...JIPPI bara 1 o en halv dag kvar o dom är här!!!! yay =D ååå nu e det så nära. Ska bli så himla kul,bara inte flyget är försenat eller nått sånt för då blir jag bara för less.

Nu ska jag slappna av o titta på E chanel o The Kardashians sen blir det sova.

hej hopp

cykeltur, bollhav o annat bus


Så ännu en vecka som gått o bara 9 dgara tills min kära mor o far är här...ååå nu edte ju såååå sååå nära =) längtar så jag nästa spriker (matt o ciara-lee oxå) nu blir det lite grov städning av huset så det e fint tills dom kommer.
Denna vecka jobbade jag bara 3 dagar, ja jag orkade faktist inte jobba 5 o så ville jag mysa med min söta lilla skrålla dom andra dagarn, mycket bus o mys hade vi. Promenader o ciara-lee åkte på sin cykel o trycker på tutan hela tiden som spelar ett x antal olika låtar o så sitter hon o vinkar som en liten drottning o skrattar o tycker att hon e så tjeck!!! helt underbar syn :P ser för mysigt ut!!
busar med pappahemma bollhav
En dag åkte vi o hälsade på våran kära vän Amelia, hon har hunnit blia 13 månader o är en stor tjej som går om kring nu, oj vad ciar-lee bara älskade att leka med henne, kryper efter henne o kollar in henne ordentligt. Ciara-Lee är väldigt bestämd när hon leker o tar de hon vill ha men bryr sig inte heller som om personen ifråga tar tillbaka de. Hon e väldigt självstandig liten dam. Var så häftigt att för första gången se henne o Amelia leka ihop på deras lilla sätt, o baa att se dom båda stå upp fick mig att få tårar i ögonen, jag menar ciara-lee föddes ju precis att tiden går så fort o som jag alltid säger, att hon e min dotter de fattar jag nog inte riktigt än. Eller jo de gör jag men ändå inte, jag e ju bara barnet själv....eller nej hahhahaha
ready for a walk around the block on my bike
Köpte en pool åt lilla sessan i helgen som de var massa små bollar i, ja ni vet så som dom har på donken, bollhav. De gillade hon starkt!!

jag o ciara-lee träffade evis som är från dalarna :D
Här om dagen träffade vi lilla evis som var här i mt när jag först anländ hit, hon var tillback o hälsade på efter att ha varit i canada ett bra tag, grymt kul att se henne igen!!

NU e jag fast anställd på jobbet, de e la bra de, trivs som fisken i vattnet o e super glad att dom ville ha mig kvar!! =) hörs snart igen.kramisar till er all där i sveriges kyla

dax att uppdtarer lite kanske...

hejsan där hemma i kalla kalla svea. dax att ta mig samman o skriva lite om vad som händer o sker i våran lilla vardag här hemma på nya zeeland igen, var väl bra på tiden eftersom jag nu när jag kollar tillbaka var 2 månader sedan jag skrev sisst!!!!
Här e det sommar o sol, varit lite eller ganska så blåsigt dom senaste dagarna men värmen ligger på topp. Har jobbat mycket xtra nu runt jul o nyår så det har varit full fräs både på jobbet o hemma för den delen med.

Skrållan har hunnit bliva 8 o en halv månader!!! oj va tiden går o hon har lärt sig en hel hög (väldigt stor hög ;) ) med nya saker. Hon vet var lampan är, hennes lilla guldfisk bor, ja hon pekar o visar när man frågar. Hon pussar om man säger: får mamma puss ( böta härliga kyssar med tunga hihhi), hon älskar dora the explorer o har en jätte fin fotölj som viks ut till en liten säng med dora på som hon busar o leker i, den fick hon av oss i julklapp bla. Pappa lärde henne klappa händer för ca 6 veckor sedan så de gör hon hela tiden. Hon säger aaaggguuu, vilket vi tror betyder -look, skriker små tjej skrik, står o går längs allt som går att hålla i o börjar nu även försöka hitta balansen utan stöd, hon gör prutt ljud med munnen så spott o saliv sprutar ut, hon har börjat kramas o vill mysa en hel del annnars är hon en hel ylle busunge o matt säger att hon brås på mig men ne tycker inte jag :P hihihih kommer nog bli ett riktigt litet busfrö, jätte naughty. Ja som ni ser så händer jätte mycket med henne, varje dag, hela tiden.

Julen har varitbra o fin, blev kanske inte riktigt som vi tänkt oss eftersom matts mormor fick en stroke den 23:e på kvällen o ligger på sjukhus nu. Hon e inte alls så bra med de går åt rätt håll verkar det som, väldigt sakta.
i tre hade de mysigt iaf, skypeade med mor, far o så med kära bror...ååå vad jag saknar er. Snart e mor o far här iaf...bara 2 veckor o 5 dagar kvar till som e här men bara 2 veckor o 3 dagar tills som åker från sverige.
Tillbaka till julen o vårt firande, som vi hade här hemma hos oss bara oss 3. Vi firade lite den 24:e som en lite svensk jul o mer den 25:e som en vanlig nyazeelänsk jul. Tomten kom med paket men kunde inte stanna, men han skypeade oss o vi fick se han när han var i sverige o pulsade runt i snön...ååå va jag saknar snö o kallt på julaftonen. Men vi hade det gott i solen o värmen o på kvällen blev det lite gott o blandat julbord med rödbets sallad, vörtbröd o jag gjorde turkey för första gången (ja jag har faktiskt börja äta kyckling o likanade nu) o turkey är verkligen något jag rekomenderar, guuuuu vad gott!!!! helt perfekt blev den, hoppas det inte var nybörjar tur för vi tänkt bjuda mammsen o pappsen på turkey när som kommer o jag vill ju ha den lika perfekt då. Självklart hade jag gjort pepparkakor o lussebullar oxå.
Några veckor innan jule tog vi julkort med tomten, lilla fisan tycket inte alls som tomten, ja han ser ju såååå läskig ut så mamma fick sitta med på kortet oxå.
Så de var våran jul.
Ny år så fixade vi barnvakt o ciara-lee ville sova över hos farmor så vi kunde luta oss tillbaka o bar slappna av o njuta av kvällen, så vi firade med Katarian (min svenska kompis) o hennes partner Jason o Katarinas bror som kommit över från sverige för att hälsa på o sendan ett annat par. Väldigt lugn kväll o vi käkade räkor o musslor. Trevligt hade vi hade vi iaf.


Ja vad har hänt annars då...Innan julen så var vi på thanksgiven party till våra amerikanska kompisar (de var där jag blev inspererat att laga turkey) de var indian o cowboy teama o var ett riktit wild wild west party, grymt kul hade vi de.

Jobbet rullar på bra o utav oss två som vill stanna o jobba kvar har dom frågat mig om jag vill stanna så de e grymt bra, halv tiden som jag har nu o vill för tillfället inte ha mer eftersom hel tidne blir alldeles för mycket för mig just nu, hinner lixom inte med min lilla skrålla då.

så det var väl allt för mig för denna gång, ska försöka att uppdaterar med text o lite bilder 1 gång i veckan (minimum) annars blir dte så mycket när man väl ska o så blir det ju lixåm inte en blogg annars änns det som.
god fortsättning på er där hemma o värm o krama om varandra där hemma i kylan.


RSS 2.0